И Ford затваря фабриките си в Европа

Поредният автомобилен производител спира работа на континента

И Ford затваря фабриките си в Европа

Снимка: Unsplashed

1092 ~ 1 мин. четене
Ford обяви днес, че ще затвори производствените си мощности в Европа заради пандемията от коронавирус и мерките на континента, съобщава "Бизнесинсайдър".

„Въпреки че досега въздействието на коронавируса върху нашите съоръжения е ограничено, въздействието му върху нашите служители, дилъри, доставчици и клиенти, както и върху цялото европейско общество, е безпрецедентно“, заяви в изявление президентът на Ford Europe Стюарт Роули.

„Поради драматичното въздействие на тази продължаваща криза оказва върху европейския пазар и индустрията на доставчиците - заедно с последните действия на държавите за ограничаване на всички пътувания, освен тези при крайна нужда и личен контакт, временно спираме производството в нашите основни производствени обекти в континентална Европа".

Ford заяви, че ще спре фабриките в Кьолн и Заарлуис в Германия, както и завода си в Крайова в Румъния от четвъртък, 19 март.

"Съоръжението за монтаж и за двигатели на Ford в Испания вече временно спряха производството от понеделник, 16 март, след като през изминалия уикенд бяха потвърдени трима работници с коронавирус", заявиха от компанията. "Само основна дейност, като поддръжка и сигурност, ще продължи на място".

Автомобилната компания заяви, че временното спиране може да продължи седмици, "в зависимост от пандемичната ситуация, националните ограничения, ограниченията на доставчиците и изискванията за запасите на дилърите".
Коментари: 0