И McDonald's пусна бургер без месо

Той вече се продава на един от най-големите пазари на компанията

И McDonald's пусна бургер без месо

Снимка: McDonald\'s

2333 ~ 1 мин. четене

McDonald's се приближава по-близо до постния бургер с нова версия сандвич без месо на един от най-големите си международни пазари. Веригата за бързо хранене сега продава веган бургер, Big Vegan TS, в Германия, един от петте си водещи международни пазара. Nestle прави постните кюфтета за McDonald's, която за пръв път започна да продава бургера миналия месец.

Тенденцията за навлизането на растителни протеини се развива бързо, тъй като потребителите търсят начини да се хранят по-здравословно и екологично, коментира CNN.

За разлика от вегетарианските бургери, които имат посредствена репутация, новите протеини са предназначени да изглеждат и да имат вкус на месо и да се харесат на месоядните клиенти, както и на веганите и вегетарианците.

Големите вериги за бързо хранене и производителите на храни обръщат внимание на тенденцията и намират начини да добавят белтъчните, но чрез месообразни протеини,, към своите менюта.

Burger King първа тества протеинова версия на своя популярен бургер Whopperв началото на април и обяви миналата седмица, че планира да пусне сандвича в целите Съединени щати. Други вериги, включително White Castle, Qdoba, Barebuger, също имат в менюто си продукти на растителна основа.

McDonald's бавно прибавя безмесни опции към менюто си. Преди две години компанията обяви пускането на бургер McVegan, направен със соев пастет, във Финландия и Швеция. McDonald's си партнира със специализирана норвежка хранителна компания, наречена Orkla, за този по-ранен продукт. Веригата предлага и вегетариански бургери в някои менюта, в зависимост от местното търсене.

Все пак, хората настояват за веганска опция в McDonald's: Петиция в Change.org е натрупала повече от 200 000 подписа, с искане компанията да внесе повече растителни продукти в менюто.

Коментари: 0