И трите iPhone модела през 2020 г. ще поддържат 5G

Apple придоби модемния бизнес на Intel

И трите iPhone модела през 2020 г. ще поддържат 5G

Снимка: БТА

2624 ~ 1 мин. четене
През юни известният анализатор Мин-Чи Куо заяви, че Apple ще оборудва с 5G поддръжка два от iPhone моделите, предназначени да излязат на пазара догодина. Сега той актуализира прогнозата си, казвайки, че и трите ще поддържат мрежи от следващо поколение, пишат световните медии. 

Коментарът му идва дни, след като стана ясно, че гигантът от Купертино придобива модемния бизнес на Intel. Според Куо това е добра предпоставка за Apple да разработи собствени телефони с 5G технологии. 

Анализаторът прогнозира още, че до втората половина на 2020 г. на пазара вече ще се продават 5G Android телефони на цени от 250-350 долара. Това, смята той, ще принуди Apple да внедри новата технология и в своя по-нисък клас iPhone. 

Куо обръща внимание и на потенциала на технологиите за добавена реалност (AR), към които Apple не крие амбициите си. А 5G комуникациите със сигурност ще им дадат тласък. 

Анализаторът казва още, че първите 5G iPhone модели ще се появят с 6GHz функционалност, вместо с по-бързата mmWave технология. Този ход ще помогне на Apple да намали разходите си при първоначалното пускане на телефони от ново поколение. 

Любопитно е, че Apple планира да използва модеми на Qualcomm (двете компании водиха тежък и продължителен патентен спор, който приключи изненадващо преди броени месеци) в първата партида 5G телефони, а не на новопридобитата Intel или свои собствени. 
Подкрепи Economic.bg