И Цачева намекна за оставки заради срива на Търговски регистър

През 2017 г. държавата е осигурила 4 млн. лева за сигурността на системата

И Цачева намекна за оставки заради срива на Търговски регистър

Няма как да няма отговорни, когато България за няколко дни остане без Търговски регистър. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева по повод спирането на работата на регистъра пред bTV тази сутрин.

По думите ѝ само за 2017 г. държавата е осигурила над 4 млн. лв. за сигурността на системата, като "специализирана фирма" е предписала конкретни мерки за надграждане на регистъра, които са били подкрепени от Министерството на правосъдието – включително и финансово.

Цачева не коментира дали става дума за саботаж, или говорим за техническа грешка. Тя призова да се изчака заключението на службите, които са ангажирани с разследването.

В отговор на въпрос подкрепя ли казаното от премиера Бойко Борисов, че не е доволен от работата на Агенцията по вписванията и вероятно там ще има промени, правосъдният министър посочи: „Категорично отговор на този въпрос ще бъде получен, след като излязат анализите и докладите на службите, които в момента са в Агенцията по вписванията, в това число и от Инспектората на Министерството на правосъдието". 

Припомняме, че вчера министър-председателят каза, че ще потърси отговорност за срива на регистъра, когато работата му бъде напълно възстановена.

Коментари: 0