IBM ще придобие ИТ поделението на Lufthansa

Очаква се след сделката авиокомпанията да намали със 70 млн. евро разходите си за ИТ поддръжка

IBM ще придобие ИТ поделението на Lufthansa
192 ~ 1 мин. четене
Щатският гигант IBM ще придобие подразделението за информационни технологии на Lufthansa. В допълнение, американският ИТ лидер ще стане доставчик на ИТ услуги за авиокомпанията.

В момента най-големият авиопревозвач в Европа се преструктурира, с цел да намали разходите в условия на изострена конкуренция на пазара.

По-рано тази година се появиха информации, че Lufthansa търси купувач на своето подразделение IT Infrastructure, което обслужва центровете за данни, корпоративните мрежи и телефоните на авиокомпанията. Интерес към него имаха Hewlett-Packard, френският системен интегратор Atos и IBM, съобщава Технюз, цитирайки Ройтерс.

Очаква се Lufthansa да финализира сделката с IBM през първото тримесечие на 2015 г. Финансови условия не се съобщават, а договорът за ИТ аутсорсинг между двете компании ще бъде за срок за седем години.

Подразделението IT Infrastructure е част от групата Lufthansa Systems и в него работят 1400 души. В резултат на дългосрочното партньорство с IBM, немската авиокомпания очаква да съкрати годишните си ИТ разходи със 70 млн. евро.


Подкрепи Economic.bg