Икономистът Илиян Михов е заразен с коронавирус

Той е декан на престижното бизнес училище INSEAD в Сингапур

Икономистът Илиян Михов е заразен с коронавирус

Снимка: INSEAD

2903 ~ 2 мин. четене
INSEAD обяви днес, че деканът на бизнес училището Илиян Михов е дал положителна проба за COVID-19. В момента Михов е отделен в изолация в болница в Сингапур. В пълно съответствие с установените процедури за проследяване на контакти, всички, които са били в близък контакт с Михов, са пуснати в задължителен отпуск.

Михов е в стабилно състояние и в добро настроение, уточняват от вуза. В негово отсъствие заместник-деканът и декан по иновациите Петър Земски ще изпълнява длъжността декан.

Михов за последно е присъствал в кампуса на INSEAD на 9 март, преди да пътува до Франция. До 12 март той е бил в европейския кампус на вуза във Фонтенбло. Пътувал е обратно от Франция до Сингапур в петък, 13 март.

Тъй като Михов за последно е бил в кампуса в Сингапур в понеделник, 9 март, съоръжението ще остане отворено. Неговите близки колеги са инструктирани да излязат в задължителен отпуск в продължение на 14 дни и внимателно да следят температурите и здравето си в пълно съответствие с местните разпоредби.

В съответствие с местните разпоредби във Франция, европейският кампус е трябвало да бъде затворен към понеделник, 16 март, заедно с училища и университети в цялата страна. Персоналът и преподавателите в INSEAD преминават към дистанционна работа. Всички, които са били в контакт с Михов там, също са инструктирани да следят внимателно температурата и здравето си през следващите седмици.

В събота, 14 март, Михов започнал да изпитва леки симптоми и веднага отишъл да си направи тест в Националния център по инфекциозни заболявания в Сингапур. В неделя излязъл положителен резултат за COVID-19.

Проф. Михов e ученик на бившия председател на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке. През 2010 г. бе предложен за вицепремиер в кабинета на Бойко Борисов. Номинацията не се състоя, а срещу нея официално се обяви лидерът на ДСБ Иван Костов с мотива, че тогава Михов защитаваше теза за т.нар. модифициран валутен борд.

INSEAD е едно от най-престижните частни висши училища за бизнес и мениджмънт в света.
Коментари: 0