Илън Мъск е създал тайно частно училище за децата си

И до ден днешен обаче липсват подробности за учебното заведение

Илън Мъск е създал тайно частно училище за децата си

Канадско-американският предприемач Илън Мъск през 2014 г. е отписал петте си деца от училище за талантливи деца и е създал тайното учебно заведение Ad Astra School. Подробности за Ad Astra, чието име от латински език означава „Към звездите”, и до ден днешен липсват, пише Business Insider.

През 2015 г. Мъск в телевизионно интервю даде някои насоки какво представлява училището. „Няма никакви оценки”, каза той тогава и обясни, че вместо да се отнасяме към училището како към производствен конвейер „има повече смисъл да се погрижим образованието да съответства на уменията и способностите (на децата – б.пр.)”.

От това интервю насам основателят на Tesla, Space X и други компании не е говорил публично за Ad Astra, а семействата, чиито деца посещават училището, също не говорят за институцията. Училището няма публичен уеб сайт, както и дори телефонен номер. Няма и информацията какво е ръководството и учителите там.

Питър Диамандис, председателят на X Prize Foundation – некомерсиална организация, която се занимава с организирането на обществени конкурси с цел тласък на технологичното развитие – обаче наскоро е посетил Ad Astra и споделя някои детайли за училището. Възможността за достъп на Диамандис се дължи най-вероятно на факта,  че Мъск е част от настоятелството на X Prize Foundation.

„Един елемент, който е непроменлив, е, че това малко училище от 31 деца е разговорът за етиката и морала, разговор, проявяващ се чрез обсъждане на реалните сценарии, с които нашите деца може да се сблъскат един ден”, коментира Диамандис.

„Ето пример за типа ролеви игри, който чух относно Ad Astra и който може да бъде приложен в модул за морала и етиката. Представете си малко градче на езеро, в което мнозинството от населението  е наето от една-единствена фабрика. Тази фабрика обаче замърсява езерото и унищожава хабитата. Какво правите? Ясно е, че затварянето на фабриката означава, че всички губят работата си. От друга страна, запазването на работещата фабрика означава, че езерото умира. Този вид редовни и рутинни разговори позволяват на децата да видят света по изключително важен начин”, добавя председателят на X Prize Foundation.

Коментари: 0