Илон Мъск официално е третият най-богат човек в света

С богатството си от 121 млрд. долара Мъск изпрати Марк Зукърбърг на четвърта позиция

Илон Мъск официално е третият най-богат човек в света

Снимка: БТА

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Основателят на Tesla Inc и Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) Илон Мъск официално стана третият най-богат човек в света според последната класация на милиардерите на Bloomberg. В началото на седмицата той дoбaви ĸъм aĸтивитe cи 15 млpд. дoлapa, присъединявайки ĸoмпaниятa си зa eлeĸтpичecĸи aвтoмoбили ĸъм шиpoĸия бopcoв индeĸc Ѕ&Р 500.

Според индекса на Bloomberg богатството на Мъск се оценява на 121 милиарда долара. С тази цифра той изпревари главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, чието богатство възлиза на „само“ 104 милиарда долара.

В момента Tesla е най-високо оценяваният производител на автомобили в света с пазарна стойност от близо 400 милиарда долара. Мъск, който притежава 20% от акциите на Tesla, от началото на годината до днес е увеличил състоянието си с 90 милиарда долара.

Според класацията на Bloomberg Джеф Безос, главен изпълнителен директор на Amazon, все още е най-богатият човек в света с богатство от 183 милиарда долара. Бил Гейтс, съоснователят на Microsoft, е на второ място със 128 милиарда долара.

Коментари: 0