Имало е пожар на борда на катастрофиралия самолет (допълнена)

Причините за инцидента все още се изясняват

Имало е пожар на борда на катастрофиралия самолет (допълнена)

Френското бюро за разследване и анализ на безопасността на гражданското въздухоплаване потвърди, че минути преди самолетната катастрофа на A320 Egypt Air, системата е сигнализирала за наличието на дим. "Бюрото потвърждава сигналите, получени в самолета от автоматична система Acars и показващи наличието на дим в пилотската кабина малко преди цялото предаване на данни от полета да бъде прекъснато" – предава АФП.

Междувременно стана ясно, че екипите, които издирват отломките от разбилия се самолет са установили местонахождението на "черните кутии" на А320 близо до мястото където бяха открити човешки останки и отломки от машината, съобщава CBS News, позовавайки се на източници в египетското правителство. Според телевизионния оператор, черните кутии са в близост до гръцкия остров Карпатос.

„На борда е имало пожар", каза авиационният експерт Тим ван Беверен пред радио "Дойче веле". Системата е изпратила съвсем ясен сигнал. Регистриран е бил дим в тоалетната, а минута по-късно и в отделението с авиационната радиоелектроника, каза той в интервю, публикувано късно снощи и цитирано от ДПА.

Все още не е ясно точно какви са били причините са катастрофата. Трябва да бъдат открити и „черните кутии“ на самолета, които в момента са приоритет за разследващите катастрофата.

Вчера бяха открити останки от изчезналия самолет на авиокомпания EgyptAir. Пътническият самолет с 66 души на борда изчезна от радарите в 3:39 часа в четвъртък, докато е летял над Средиземно море, между остров Карпатос и египетския бряг. Отломки от самолета и лични принадлежности на пътниците са открити на 290 км от брега на Александрия.

Коментари: 0