Индексите се повишиха след новините за печалба в банковия и петролния сектор

Bank of America и JPMorgan се покачиха с 4%, а S&P 500 се покачи с 1.2%

Индексите се повишиха след новините за печалба в банковия и петролния сектор

Снимка: Unsplahed

276 ~ 2 мин. четене

Американските индекси се повишиха в четвъртък, след като печалбите в банковия и петролния сектор засенчиха лошите данни за седмичните молби при безработица в САЩ. Bank of America и JPMorgan се покачиха с 4%. Dow Jones затвори 377 пункта по-високо до 23 625, като през деня успя да се понижи с 400 пункта. S&P 500 се покачи с 1.2% до 2 852. Индексите в Европа се понижиха с около 2%, след като надеждата на инвеститорите за възстановяване на икономиката от пандемията намаля.

Цената на петрола се повиши, след като Международната агенция по енергетика прогнозира по-ниски запаси в световен мащаб през втората половина на 2020 г. Фючърсните контракти на WTI се покачиха с 9%, докато Brent повиши стойността си с 8%.

Цените на черното злато очертаха положително движение през последните две седмици, след като в множество страни ресторанти, фабрики и магазини започнаха работа. Златото от своя страна се покачи до триседмичен връх, придвижено от търсенето на инвеститорите на по-сигурни инвестиции и подновеното напрежение между САЩ и Китай.

Акценти от днес

Икономически данни – САЩ

Данни за промяната в общата стойност на продажбите на дребно в САЩ ще бъдат публикувани днес в 15:30 часа българско време. Това е водещият индикатор за потребителските разходи и представлява по-голямата част от общата икономическа активност. Очакванията на анализаторите са предходният рекорден спад от 8.7% да бъде засенчен с нов рекорд от -12%.

Avid Technology Inc. – Дневна

Акциите на компанията не успяха да се задържат над 200 периодната експоненциална средна. Негативното пресичане на индикатора беше ограничено от зоната на подкрепа около 5.8 USD. Последвалият опит за пробив на 200 ЕМА беше неуспешен, като последва рязък спад в цената и пробив на нивото на подкрепа, след като приходите на компанията за първото тримесечие бяха разочароващи.

USD/CAD – 8 часова

Валутната двойка се намира в период на консолидация. Цената отново достигна ниво на съпротива образувано от предходни върхове, от което последва рязък спад. Възможно е да видим тест на 200 периодната експоненциална средна.

XAG/USD – Дневна

Среброто достигна зона на подкрепа, образувана от 100 периодната експоненциална средна, която съвпада с нивото на Фибоначи от 61.8%. Бихме получили сигнал за продължение на възходящото движение ако цената успее да пробие и задържи над 16 USD. Индикаторът RSI ни показва, че ценният метал все още не е достигнал прекупени стойности.

Japan 225 – Дневна

Индексът успя да покрие около 50% от разпродажбите около пандемията на коронавирус. Възходящото движение беше ограничено от 100 периодната експоненциална средна. Линиите на бавният Стохастик се пресякоха, давайки ни сигнал за обрат в тренда.

Коментари: 0