Иновативна болница в Мексико пречиства въздуха

\"Мануел Гонзалес\" не само лекува хора, но и почиства въздуха

Иновативна болница в Мексико пречиства въздуха
Иновативна болница в Мексико ще спомага за пречистване на въздуха от замърсители и вредни емисии, благодарение на новата си фасада, наподобяваща решетка на сито. Това ще допринася не само за по-доброто качество на живот в самата сграда, но и около нея.  
 
Болницата "Мануел Гонзалес" се намира в град Мексико и е известна с отличните си професионалисти и съвременно медицинско оборудване.  

Новата фасада на лечебното заведение е дело на архитектурната компания Torre de Especialidades и обхваща повече от 250 кв.м. За направата й са използвани специални плочки Prosolve 370e,  произведени от Elegant Embellishements. Те са в стилна и елегантна форма, вдъхновени от формата на квазикристалите. 
 
Плочките, използвани за направата на фасадата се отличават не само със своите много добри антимикробни качества, но и с нестандартен външен вид. Те са покрити с тънък слой титанов диоксид, който поглъща замърсяванията от въздуха под въздействието на слънчевата светлина. 

Освен пречиствателните си качества, Prosolve 370e могат да преобразуват слънчевата светлина в електрическа енергия. По този начин панелите биха могли да спомогнат и за намаляването на разходите на болницата за електроенергия, отопление и вентилация.

Трафикът в Мексико е изключително висок, а в допълнение, преобладаващите стари автомобили съществено допринасят за високото ниво на вредни емисии във въздуха. Това от своя страна прави наложително/препоръчително създаването на "почистваща фасада", която поне малко да намали вредните газове.  
Коментари: 0