Интересът на българите към далечни и екзотични дестинации нараства

Интересът на българите към далечни и екзотични дестинации нараства
Автор: Божидара Иванова

Йоанна Алексова е Мениджър „Продажби“ в туроператор Exotic Holiday. Economic.bg разговаря с нея за най-желаните екзотични дестинации от българите и новите маршрути, които фирмата предлага.

- От колко време Exotic Holiday оперира на българския пазар?

- Exotic Holiday е създадена през 2010 г. Вече близо 8 години предлагаме туристически услуги на български и чужди потребители. Екипът ни се състои от 6-ма професионалисти с дългогодишен опит в туристическата индустрия. Започнахме с популярни за българския пазар продукти и дестинации, като в последствие съобразно търсенето обогатихме нашето портфолио с далечни и екзотични маршрути. Вече бихме могли да кажем, че сме една от водещите компании, предлагащи екзотични пътешествия. 

- Главният Ви фокус е екзотични дестинации. Защо избрахте именно този сегмент?

- Всеки иска да е откривател! Думи, които характеризират „екзотиката“ са далечно, непознато, мистично, колоритно ... Ние самите сме заинтригувани от всичко това и работим, за да създаваме и отговорим на търсенето на този сегмент от пазара.

- Кои са най-желаните от българите екзотични дестинации?

- Ако говорим само за ваканция, предпочитаните далечни дестинации са Сейшели, Малдиви, Доминиканска република, Бора Бора, Мексико, Куба, Мавриций, Бали и Занзибар. 

Има значителен интерес и към предлаганите от нас комбинирани програми от културно-познавателни маршрути и ваканция на екзотично място. Нашите бестселъри са: Индия, Шри Ланка и Малдиви; Сингапур, Куала Лумпур и Бали;  Сингапур, Куала Лумпур и Малдиви; Виетнам, Камбоджа, Лаос и остров Пукет.

Други водещи в продажбите програми в последната година са: Аржентина и Бразилия, Япония и Южна Корея, Китай и Нонг Конг, Москва и Санкт Петербург.

Пътуванията по тези маршрути винаги са придружавани от  наш водач, който се грижи за логистиката и превода на беседата от местните екскурзоводи, улеснява преминаването през летищата и гранични пунктове и съблюдава изпълнението на програмата. Оптималният брой туристи във всяка група е между 15 и 20 човека.

- До кои дестинации са най-търсените групови пътувания?

- В последните две години много групи имаме в Аржентина и Бразилия с водопада Игуасу, в Южна Африка с възможност да се види водопадът Виктория, в Китай, Индия и Непал, Япония и други. Те са интересни за българските туристи.

Бих искала да спомена и Мароко. Вече седма година  успешно реализираме голям брой групи . От тази година дестинацията се предлага с чартърен полет. Програмата е различна, тъй като включва Мароко с имперските столици и възможност, туристите да се докоснат до пустинята с опция за сафари и нощувка в берберска палатка.

Дубай също е харесвана и желана дестинация за групови пътувания. Тази година бележим бум в продажбите. Програмата се нарича: „ Златен блясък и пустинно очарование“. Голям е броят и на записванията по груповите пътувания до Израел и Израел в комбинация с Йордания.

- Планирате ли нова интересна екзотична дестинация?

- В края на миналата година осъществихме за пръв път две наши планирани нови програми с вълнуващи маршрути: Австралия с Нова Зеландия и Иран. А дали планираме ...? Нека да ви изненадаме отново!

- Коя е Вашата любима дестинация?

- Обичам много да пътувам до Йордания и Израел. От екзотичните дестинации много харесвам Доминиканската република. Имам мечта – Хаваи. Всяка дестинация има своето очарование.

Коментари: 0