iPhone ще казва на потребителите кога да спрат да го използват

Новата функция се очаква да бъде внедрена в новата iOS 12

iPhone ще казва на потребителите кога да спрат да го използват

Снимка: Pixabay

В бъдеще iPhone ще казва на потребителите си кога да си вземат почивка и да спрат да използват  устройството. Това ще става чрез нова функция в бъдещата iOS 12, пише Independent. Операционната система се очаква да бъде представена официално идната седмица на годишната конференция на разработчиците на Apple – WWDC 2018. 

Въпросната функция, за която споменава изданието, ще съветва хората да си почиват от своя телефон, ако са прекалили с използването му. Слухът за нововъведението идва, след като компанията получи критики, че е безучастна към разрастващия се проблем сред съвременните потребители, а именно пристрастяването към технологиите. Казусът добива все по-широк отзвук сред обществото, а неотдавна акционери на Apple също повдигнаха въпроса пред ръководството на компанията. 

С евентуалната нова опция се очаква да бъдат лансирани и редица други софтуерни функционалности в рамките на бъдещата iOS 12. На ежегодната си конференция WWDC Apple обикновено разкрива различни новости, предназначени да направят iPhone и другите устройства на компанията по-приятни и лесни за използване, респективно провокирайки човек да ги потребява още повече. 

Любопитно е, че тази година очакванията са да се появи функция, която да прави обратното – да кара хората да намалят използването на iPhone. 

Според информация в Bloomberg на събитието Apple ще представи настройки в секция, която може да се казва Digital Health (Дигитално здраве). В нея ще бъдат включени инструменти, показващи на хората как и колко използват своите устройства. 

Няма яснота какво точно ще представляват тези функции. Предполага се, че ще показват колко време приложението стои отворено, както и ще позволява човек да задава времево ограничение. При достигането му ще изскача известие за прекомерна употреба или пък апликацията директно ще бъде блокирана. 
Коментари: 0