Ирландската Accenture се насочи към още един български град

До края на 2023 г. технологичната компания планира да наеме над 60 души, а може и повече

Ирландската Accenture се насочи към още един български град

Снимка: Twenty20

6768 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Ирландската мултинационална IT компания компания Accenture планира да наеме поне 60 софтуерни специалисти в Русе и региона до края на 2023 г. Тя няма офис в града и затова те ще работят дистанционно. Бройката може да скочи до 100, става ясно от информация на сайта на общината. С този ход софтуерният играч на практика ще присъства на три локации в България.

Според информацията ще бъдат разкрити позиции за Junior Developers, Java Developers, Senior Java Developers, Front-End Engineers, DevOps, Testers и други. Целта на компанията е да помага за развиването на местната общност, затова в дългосрочен план се очаква да отпусне и финансова подкрепа на студенти в технологичните специалности на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Русе има голям потенциал за развитие и той идва точно от хората. Тук работят много специалисти в сферата на информационните технологии, за което голяма заслуга има Русенският университет, който подготвя и такива кадри”, коментира кметът Пенчо Милков.

Accenture навлезе в България през 2015 г., когато придоби Javelin Group. Към днешна дата има офиси в София и Пловдив, в които работят над 230 души. В глобален мащаб компанията присъства в над 120 държави.

Подкрепи Economic.bg