Италианска банка готви второто най-голямо IPO в Европа

Компанията ще тества нагласите на инвеститорите на фона на ситуацията около Brexit и забавянето на икономиката на Еврозоната

Италианска банка готви второто най-голямо IPO в Европа

Снимка: Wikimedia

Италианската банка Nexi напредва с плана си за листване на борсата в Милано, което е планирано за края на април. Това съобщи самата компания в изявление от днес. Целта на финансовата институция е да набере около 2.7 млрд. евро от пазарите, коментирали са пред Bloomberg източници, запознати с темата. Според тях листването би дало на Nexi пазарна стойност от 7 млрд. евро.

Това би било второто най-голямо първично публично предлагане (IPO) в Европа, след като германският производител на спирачки Knorr-Bremse през октомври миналата година събра около 3.9 млрд. евро финансиране. Освен това би било най-голямото листване в Милано след завръщането на Pirelli на пазара.

Чрез излизането си на борсата Nexi, заедно с конкурентната Network International, която през следващите седмици предстои да излезе на фондовия пазар в Лондон, ще тества нагласите на европейските инвеститори на фона на опасенията около Brexit и тези около забавянето на икономиката на Еврозоната.
Коментари: 0