ИТН ще представи проектокабинета си на БСП, ДБ и ИБГНИ

В петък изтича срокът, в който "Има такъв народ" трябва или да предложи за гласуване състав на МС, или да върне мандата на президента

ИТН ще представи проектокабинета си на БСП, ДБ и ИБГНИ

Снимка: БТА

1552 ~ 2 мин. четене

Политическото ръководство на парламентарната група на "Има такъв народ" ще представи своя проектокабинет на ръководствата на БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Това съобщи зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

В писмо до медиите Йорданов информира, че ще изпратят покани за срещи през седмицата с тези политически сили за представяне на състава и структурата на Министерски състав на своя проект, защото “всичко трябва да е открито и пред очите на обществеността".

"В момента топката е в полето на ДБ и ИБГНИ", заяви по-рано тази седмица Тошко Йорданов, като допълни, че от т.нар. протестни партии се очаква следващата стъпка.

"Ние заявихме ясно, че искаме политическа подкрепа точно от тези две формации и продължаваме да очакваме това от тях", коментира Йорданов и припомни, че са извадили кабинет, който не се е харесал на тези две партии, затова са и го оттеглили. 

Всичко това става на фона на сериозна словесна престрелка между Слави Трифонов и Христо Иванов.

Лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов във видео-интервю, пуснато в профила му във Facebook, заяви, че знае какво искат Христо Иванов и ДБ - "те искат постове, въпреки че твърдят обратното." Според Трифонов "Демократична България" или ще подкрепят това правителство, или няма да го подкрепят и ще носят своите последствия.

Междувременно в пост в страницата си във Facebook председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов отговори, че се пропуска шанс да се разгради "сарайският" корупционен модел. Според него ситуацията е ясна и "знае какво ще последва" - с кои медии, какви опорни точки и от кои "говорители".

Очаква се проектокабинетът, начело с предложения за министър-председател Пламен Николов, да бъде представен до няколко дни, като по думите на зам.- председателя на ИТН, това ще се случи в парламента. Според информация на БНР срещата с БСП ще е утре.

Подкрепи Economic.bg