„Има такъв народ“ все пак ще преговаря с другите партии

Засега от партията не изясняват дали отново ще предложат Ива Митева за председател на парламента

„Има такъв народ“ все пак ще преговаря с другите партии

Снимка: Има такъв народ

1512 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Обрат в позицията на "Има такъв народ" – преди да представят новото си предложение за правителство с техен мандат, ще проведат консултации с формациите, от които очакват подкрепа. Това стана ясно от думите на Ивайло Вълчев от партията след среща на избраните за депутати от ИТН днес следобед.

Нещата, които трябва да бъдат обявявани в парламента, ще бъдат обявявани в парламента. Нещата, които трябва да бъдат обявени в разговор с другите парламентарни групи, ще го научат първо те. Първо ще имаме нормалните разговори с останалите парламентарни групи“, заяви Вълчев.

Според него разговорите с другите формации в парламента едва ли ще се случат утре, когато е по-скоро „церемониален“ ден, но ще се разберат кога ще се случат.

И днес от партията на Слави Трифонов предпочетоха да не кажат дали номинацията им за председател на Народното събрание ще е отново Ива Митева.

Със сигурност обаче първото заседание на 46-ото Народно събрание ще води 79-годишната Мика Зайкова от ИТН като най-възрастния депутат.

Още не съм си подготвила речта. Мисля, че с избора, който направи българският народ, ни каза много точно какво иска“, обяви Зайкова.

По думите ѝ не трябва да се прекалява с провеждането на избори.

„Разбирам, че е демократична процедура, но хайде да не прекаляваме с използването на тази процедура. Да седнем и да си свършим работата, да си структурираме парламента, да си изберем правителство и да заработим за хората, защото хората това чакат“, добави Зайкова.

Подкрепи Economic.bg