Преизбрани са концесионерите на плажовете „Ривиера”, „Река Вая“ и „Албена“

Компаниите, които ще стопанисват ивиците, са същите като досега

Преизбрани са концесионерите на плажовете „Ривиера”, „Река Вая“ и „Албена“

Снимка: Economic.bg/ Архив

1496 ~ 2 мин. четене
След като в края на октомври правителството избра концесионери на плажовете „Златни пясъци“ и „Созопол-централен“, сега са определени и компаниите, които ще стопанисват плажовете „Ривиера“ във Варна, „Река Вая“ във Несебър и „Албена“ в Балчик.

За „Ривиера” концесионерът ще остане „РИВИЕРА“ АД, която се грижеше за плажа през последните 20 години и чийто договор изтече на 10 юли тази година. От Министерския съвет посочват, че компанията ще инвестира над 78 хил. лв. в подобряването на пешеходния достъп до плажа и за указателни табели с информация относно осигурения свободен достъп до плажа. За целия срок на договора за концесия цената за 1 бр. чадър и за 1 бр. шезлонг ще бъде в размер на 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и съгласно предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 13.6 % без ДДС или 321 621 лв. без ДДС.

Концесионерът на „Река Вая“ през следващите години отново ще е „ВАЯ- ДИР“ ООД, която ще инвестира 1.7 млн. лв. за подобряване на достъпа до плажа. За срока на концесията цената за 1 бр. чадър ще бъде в размер до 7 лв. с ДДС, а цена за шезлонг - в размер на 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата Методика и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 4.5% без ДДС или 54 060 лв. без ДДС.

Концесионерът на плаж „Албена” ще продължи да е „АЛБЕНА“ АД. Фирмата предлага за срока на концесията цена за 1 бр. чадър в размер до 7 лв. с ДДС и цена за бр. шезлонг в размер до 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности. Размерът на концесионното плащане е определен съгласно приетата Методика и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 13.1 % без ДДС или 1 606 557 лв. без ДДС.

Подкрепи Economic.bg