Samsung изтегля от американския пазар Galaxy Note 7

Причината е, че последният модел смартфон може да експлодира

Samsung изтегля от американския пазар Galaxy Note 7
4223 ~ 1 мин. четене

Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ обяви официално, че фаблетът Samsung Galaxy Note 7 трябва да бъде изтеглен от търговската мрежа заради опасност от взривяване. Комисията също така предупреди американците, закупили опасните смартфони, да спрат да ги ползват.

Южнокорейският гигант Samsung призна, че последният модел смартфона наистина може да експлодира поради дефектни батерийни клетки. Компанията съветва своите клиенти да изключат устройството и да го върнат там, откъдето са го закупили. Според технологичния сайт Gizmodo засега клиентите срещат значителни трудности при опитите си да върнат закупения фаблет. Причината е, че няма яснота дали ще получат веднага ново устройство и какво се случва, ако няма такова налично.

От Samsung заявиха, че ще предложат на клиентите си в САЩ, закупили Galaxy Note 7, замяна или предоставяне на други мобилни продукти на компанията.

По преценка на компанията рискът от избухване съществува при всеки 24 на един милион произведени мобилни устройства. Новият модел бе пуснат на пазара на 19-и август и до момента са продадени 2.5 млн. устройства.

По рано тази седмица Федералната авиационна администрация на САЩ вече предупреди хората да не използват или да не зареждат този модел смартфони по време на самолетните полети поради опасността от възможна експлозия.

Коментари: 0