Изцяло електрическият Jaguar I-PACE с премиера в България

Мото-Пфое показа и новото поколение Range Rover Evoque

Изцяло електрическият Jaguar I-PACE с премиера в България
2300 ~ 2 мин. четене

В резиденцията на британския посланик Н.Пр. Ема Хопкинс се състоя ексклузивната премиера на първия премиум електрически Jaguar SUV автомобил в света - новия I-PACE. Управителят на Мото-Пфое Атанас Фурнаджиев лично представи най-награждаваната кола последните месеци. За по-малко от 1 година от официалното си представяне новият Jaguar I-PACE спечели повече от 70 престижни международни награди, сред които Световен Автомобил на 2019; Европейски Автомобил на 2019; Най-добър дизайн в света за 2019.


Със своята литиево-йонна батерия с капацитет 90 кВ/ч новият Jaguar I-PACE може да измине до 470 км само с едно зареждане. Същата тази батерия може да бъде заредена от 0 до 80% за 40 минути посредством специалните електрически станции, които обикновено осигуряват постоянен ток от 100 Kw. Новият I-PACE може да бъде зареден и посредством най-обикновен контакт от стената вкъщи, който предоставя променлив ток от 7 Kw. Необходими са малко над 10 часа за постигане на 80% заряд от 0%.

Новият I-PACE се задвижва от 2 електрически мотора, изцяло разработени от Jaguar. Те са разположени съответно върху предната и задната ос, предоставяйки впечатляваща мощ от 400 к.с. и 696 Nm въртящ момент. С тях I-PACE е в състояние да ускори от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,8 секунди. Чистокръвният британец се предлага с AWD задвижване, което осигурява перфектно сцепление върху всякакъв вид настилки. Батерията е разположена централно между двете оси и позволява идеалното разпределение на теглото 50:50 с много нисък център на тежестта, което прави I-PACE изключително безопасен.

Моделът се предлага в България с 3 нива на оборудване – S, SE и HSE. Клиентът може да избира между 12 цвята и 9 вида джанти. По отношение на интериора клиентите ще избират между 5 вида седалки и 5 различни цвята на интериора. Новият Jaguar I-PACE е вече наличен в България. Цената на автомобила започва от 153 000 лв. с ДДС, като квотата за модела у нас е почти разпродадена.

На събитието беше представен и новия Range Rover Evoque. Това е най-успешният модел в историята на марката Land Rover. За 8 години на пазара той е награден с повече от 220 престижни международни отличия. Пионер на пазара на луксозните и компактни SUV автомобили, Evoque може да се гордее с близо 800 000 продажби в световен мащаб

Новият Range Rover Evoque идва на пазара с последно поколение Ingenium двигатели, оборудвани с 9-степенна автоматична трансмисия. Дизеловите агрегати включват мощности от 150, 180 и 240 к.с., а бензиновите мотори са с 250 и 300 к.с. Повечето 4х4 версии на Evoque с по-малкия дизелов двигател със 150 к.с са с 48-волтова електрическа батерия. Така наречения “mild hybrid” е иновативна технология, използвана за пръв път при Land Rover. През 2020 г. се очаква и първия plug-in хибрид. Той ще обединява нов три-цилиндров 1.5 литров Ingenium двигател със 197 к.с. с електрически заден мотор с мощност 107 к.с., използвайки 11.3 kwH литиeво-йонна батерия. С тях автомобилът ще може да измине 64 км. само на ток.


Новият Evoque идва на цена от 72 000 лв с ДДС за 4х2 и ръчна скоростна кутия.. В допълнение с 5 години гаранция с включени услуги Premium service и Door-to-door.

Коментари: 0