Извънредното положение в Гърция остава

Над страната отново валят проливни дъждове

Извънредното положение в Гърция остава
Извънредното положение в Гърция остава. В страната продължават да валят проливни дъждове, два дни след катастрофалните наводнения, след които загинаха 4 души, много хора останаха без домове и цялата им покъщнина пострада.

Наводненията бяха причинени от циклон, който доведе до невиждани наводнения на о-в Пелопонес и в района на Солун. Пострада и един от най-посещаваните курорти в страната - о-в Закинтос. Стихията наводни улиците и изкорени дървета. Най-засегнат е районът около Каламата, където извънредното положение ще остане в сила 6 месеца.

15 хил. мълнии са засечени в Солун само в рамките на 24 часа. Рекордни валежи вчера имаше на остров Корфу – за 1 денонощие паднаха 381 литра на кв. м. На западния бряг и йонийските острови се образуваха смерчове.

Щетите след наводнението вече започнаха да се оценяват. Община Месения е отчела щети в размер от 45 млн. евро. В Каламата те са два пъти по-големи. Подобна е и ситуацията в Солун, където продължава разчистването на кал и останки от покъщнина, предава Нова ТВ. 

Положителна новина е, че още валежи не се очакват, каквато бе първоначалната прогноза. По-сериозно подобрение на времето се очаква в неделя. 
Коментари: 0