Jumbo прави още един магазин в София

Очаква се той да бъде завършен до края на тази година или началото на следващата

Jumbo прави още един магазин в София
11137 ~ 2 мин. четене
Jumbo започва строителството на още един магазин - в столичния кв. "Илиянци". Това става ясно от представеното инвестиционно предложение до столичния район "Надежда". Това ще бъде десетият обект в страната на гръцката компания за играчки и потребителски стоки.

Проектът вече е преминал част от процедурите и се очаква да бъде завършен до края на тази година или в началото на следващата.

Инвестиционното предложение на "Джамбо ЕС.Б" е за изграждане на магазин за промишлени стоки и детски играчки в промишлената зона на кв. "Илиянци". Предвижда се обектът да е с обща застроена площ от 12 150 кв. м и да има открит паркинг за около 300 автомобила. Самият магазин ще бъде на едно ниво с площ 7850 кв.м, а други 4300 кв.м ще бъдат обособени като склад. Входът към магазина ще е откъм ул. "Джерман", съобщава "Капитал".

Според съобщението, публикувано на сайта на район "Надежда" през февруари, се предвижда в обекта да работят около 50 души на двусменен режим на работа, а срокът за строителство да бъде около една година след получаване на разрешение за строеж. Наскоро регионалната екоинспекция реши, че за изпълнението на проекта не е необходимо изготвяне на ОВОС.

Компанията е купила земята още през 2008 г. за сумата от 7.3 млн. лв. Продавач е било дружеството "Бизнес имоти България", показва справка в имотния регистър.

Още в средата на 2017 г. година гръцката компания обяви, че има намерение да отвори нов магазин в България в рамките на следващите две години, но подробности не бяха разкрити. В момента Jumbo има четири обекта в София (на бул. "Сливница", бул. "България", в кв. "Дружба 2" и на бул. "Ботевградско шосе") и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

През 2017 г. местното дружество на веригата "Джамбо ЕС.Б" е увеличило продажбите си с 23% до 149,5 млн. лева. Част от ръста се дължи на отворения в края на 2016 г. магазин в Стара Загора, но продажбите в съществуващите магазини също са нараснали, става ясно от отчета. Нетна печалба на дружеството нараства с 26% до 29.5 млн. лв.
Подкрепи Economic.bg