Къде ще празнуват Нова година българите

Грузия е най-новата хит дестинация за посрещане на празника

Къде ще празнуват Нова година българите

Тази година в чужбина са избрали да пътуват около 150 хил. българи като най-висок остава интересът към възможностите за почивка в балканските държави и най-вече южната ни съседка Гърция.

Сред екзотичните дестинации за Нова година най-търсени от българите са Виетнам и Малдивите. Дубай отново е сред любимите места за празничен туризъм и е все по-достъпен за почивка за по-широк кръг от хора. Цената на едноседмична почивка на Малдивите излиза около 2200 евро за човек, във Виетнам 7 дни са малко над 2000 евро, а в Дубай се движат между 800 и 900 евро на човек.

Избрана от десетки българи, Грузия е най-новата близка хит дестинация за посрещане на Нова година. С цени от 600 евро за седмица непопулярната страна е привлякла стотици българи. Повишен интерес туроператори отчитат към достъпните и „топли“ страни като  Португалия, Кипър и Малта.

„По-достъпните екзотични пътувания от високия ценови сегмент са държавите от арабските емирства – Дубай и Абу Даби, и от Югоизточната Азия – Малайзия и Виетнам. Малдивите, островите в Индийския океан и Шри Ланка попадат в най-високия ценови сегмент. По-малко българи избират и далечния Карибския регион, Доминиканската република и Куба за своята празнична нощ“, коментира Байко Байков, председател на управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), цитиран от "Труд". 

Според него от северните дестинации Финландия привлича най-много интерес, заради възможността да се посети къщата на Дядо Коледа. Едноседмична почивка в страната струва 1000 евро на човек.

Коментари: 0