Къде в Европа можем да видим най-красивите коледни светлини

Луксозното коледно дърво в Копенхаген е украсено с истински кристали Сваровски

Къде в Европа можем да видим най-красивите коледни светлини

Снимка: БТА

Коледният дух вече завладя цяла Европа, но за да видите най-красивата новогодишна украса, трябва да отидете до датската столица Копенхаген. Именно този град туристическият сайт Travel&Leisure определя като най-приказен през Коледа тази година.

В Копенхаген се намира и знаменитият парк „Тиволи“, който през декември празнува 26-тата си годишнина и през целия месец тук се провежда ежегодното събитие „Коледа в Тиволи“.

Украсата в парка тази година е призната за най-красивата в Европа благодарение на хилядите мигащи светлини в парка, повече от 70 000 празнични играчки и луксозното коледно дърво, украсено с истински кристали Сваровски.


Целият този празничен дух със сигурност оставя посетителите гладни. В парка са разположени и местни продавачи, които да запълнят пространството и със сергии за храна. В над 60 павилиона занаятчиите продават своите стоки, декорации, закуски и други.

Друга атракция на копенхагенската градина е езерото Тиволи. Всяка вечер гостите там ще могат да се потопят в „атмосфера на звук, огън, светлина, дим и много невероятни ефекти“, придружени от музиката на Чайковски от балета „Лешникотрошачката“.

Коментари: 0