Какво да очакваме от утрешното iPhone събитие на Apple

Компанията най-накрая ще представи новата си поредица след седмици закъснение

Какво да очакваме от утрешното iPhone събитие на Apple

Снимка: Unsplash

808 ~ 2 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Apple най-накрая ще представи новата си серия iPhone на събитие под надслов „Здравей, скорост”, пише CNN Busines. Мотото на утрешното събитие загатва, че от компанията ще представят модели, които ще позволяват свързване с 5G мрежа. Новите телефони, които ще бъдат пуснати на пазара, се присъединяват към голямото семейство на Google, Motorola, Samsung, Huawei и LG, които вече са в 5G „играта”.

Пазарът изобилства от нови телефони, но Apple винаги е разчитала на своите лоялни клиенти, които въпреки забавянето, нямат търпение да се сдобият с последните модели на бранда.

Слуховете за новата „супер серия” са, че ще стартира „супер цикъл”  от надстройки, което ще привлече още повече купувачи, пише CNN.

Според анализатора Бен Стантън от компания Canalys Apple не е закъсняла с 5G, тъй като смартфоните с тази функция все още не се приемат масово.

Не три, а четири нови iPhone-а

От Apple са решили да изненадат своите потребители като им предоставят повече възможности за избор от обикновено с най-новата си гама смартфони. Компанията се готви да пусне четири нови модела, с размери от 5.4 до 6.7 инча.

През последните години при представянията си Apple се придържа към линията от три модела iPhone - един основен и два по-скъпи, с по-добър дисплей или с повече камери. Но този път слуховете са, че се очаква да има и четвърти, който да е с по-малък дисплей - "iPhone 12 mini". Той вероятно ще бъде насочен към масовата аудитория и предвид размера му ще бъде на по-достъпна цена.

Apple положи сериозни усилия да направи своя хардуер по-ценово конкурентен през последните 12 месеца. Но голямото предизвикателство на компанията е, че трябва да намери баланса в ценообразуването, без да омаловажава имиджа на първокласната марка", казва Стантън.

Новият модел с голям екран се очаква да бъде още по-желан от iPhone 11 Pro Max и да вкара гиганта в своя нов „супер цикъл”. Последният голям цикъл Apple отчете през 2014 г. със серията си iPhone 6.

Поглед върху цените

Технологичната надпревара между Apple и Samsung оказа сериозно влияние при ценообразуването през последните години.

Към настоящият момент най-модерният модел на Apple - iPhone 11 Pro Max, е над 1099 долара, а Samsung Galaxy S20 + 5G струва 1199 долара.

Не може да се отрече факта, че въпреки високите цени и двата мобилни гиганта пуснаха по-евтини модели, на своите водещи смартфони през последните месеци.

Относно настоящата серия, от Apple може да използват 5G функциите, за да повишат  цените, но анализаторите са оптимисти, че щом серията е по-голяма то тя цели да представи и по-голяма гама от ценообразуване.

„Събитията на Apple никога не са за представяне на един продукт”, споделя Стентън. Очаква се на събитието да бъдат изложени идеи за бъдещи проекти и подобряването на настоящите услуги.

Анализаторът споменава, че има възможност Apple да представи новият продукт - „AirTags“, който освен слушалки с нова визия, ще представлява и средство за проследяването на изгубени ценности.

Едно нещо е сигурно, че Apple отново ще покаже най-добрите практики и ще определи стандарт, който индустрията да следва", добави той.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg