Кандидат-шофьорите ще решават листовки в специални кабини

Оставката на Московски не стояла на дневен ред, но една дума на премиера била достатъчна, за да си тръгне

Кандидат-шофьорите ще решават листовки в специални кабини
392 ~ 2 мин. четене

Кандидат-шофьорите вече ще се явяват на теоретичен изпит в специална кабина с видеонаблюдение и с възможност за проследяване през интернет. Предстои обаче по темата да се произнесат юристи. Това стана ясно от думите на транспортния министър Ивайло Московски по повод обсъжданите мерки за борба с корупцията в изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

"Всеки един кандидат вече ще влиза в отделно помещение, което ще е шумозаглушено, изолирано по всякакъв начин. Няма да има субективен фактор. Тези изпити ще се провеждат изцяло по електронен път”, коментира Московски.

Предвижда се и разделянето на Закона за движение по пътищата на три отделни. Първият ще е изцяло относно подготовка, обучение, школи, квалификация на отделните категории водачи. Вторият ще касае типизация на превозните средства, заедно със закона за автосервизите и дейността, а третият - ще е изцяло за движение по пътищата.

Транспортният министър заяви още, че все още темата за оставката му не стои на дневен ред. „Достатъчно е премиерът да ми каже една дума и си тръгвам на секундата”, увери той.

Московски разкри, че е разговарял с Борисов, който обаче не е поискал оставката му. Той не скри, че корупционният скандал в ДАИ е сложил петно върху цялото министерство и е готов да носи отговорност. По думите му, политическото ръководство по никакъв начин не е толерирало корупционни действия от страна на служителите на агенцията.

След заседанието на кабинета Ивайло Московски каза, че за последната година инспекторатът към Министерството на транспорта е извършил девет проверки в "Автомобилна администрация". По повечето от тях са оформени сигнали към специализираните органи.

Коментари: 0