Кандидатстването за WiFi4EU стартира на 15 май в 14 ч.

Финансиране за безплатния безжичен интернет ще се отпуска на принципа „първи дошъл, първи обслужен“

Кандидатстването за WiFi4EU стартира на 15 май в 14 ч.
932 ~ 1 мин. четене
Кандидатстването за финансиране за безплатен безжичен интернет в общините WiFi4EU стартира утре – 15 май в 14 ч. българско време, информира Министерството на транспорта. Инициативата е по проект на Европейската комисия, а от българска страна се очаква документи да подадат 222 общини, което е 84% от общия им брой

.От транспортното министерство заявиха, че са във всекидневна връзка с представителите на местните власти, кандидати по проекта, и в резултат на това много от общините вече са качили документите си в онлайн платформата. На 15 май те ще трябва само да натиснат съответния бутон за кандидатстване. 

От голямо значение е кога ще се кандидатства, тъй като принципът на финансиране е „първи дошъл, първи обслужен“.Вече почти една година, Министерството на транспорта провежда информационна кампания за популяризиране на възможността за безплатно финансиране на безжичен интернет на обществени места. 

Инициативата бе официално представена през март от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и комисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел До този момент над 17 270 общини от цяла Европа са се регистрирали в онлайн платформата. В рамките на първия конкурс ще бъдат финансирани около 1000 общини. 
Коментари: 0