Караниколов: Собственикът на „Дунарит“ няма претенции към нас

Икономическият министър преди месец се е срещнал с Емилиян Гебрев

Караниколов: Собственикът на „Дунарит“ няма претенции към нас
Собственикът на оръжейния завод „Дунарит“ Емилиян Гебрев преди месец се е срещнал с министъра на икономиката Емил Караниколов заради проблеми с предприятието „Емко“, но тогава не е имал никакви претенции към ведомството. Това коментира в сутрешния блок на bTV самият Караниколов. Коментарът му дойде по повод критиката от страна на Гебрев от преди два дни, че държавата се опитва да му отнеме „Дунарит“ чрез „нереален“ по думите му ревизионен акт.

Караниколов подчерта, че той председателства междуведомствен съвет, в който всички компании в България – и държавни, и частни, са длъжни да подават документи за износ, продажби и търговия. Освен това икономическият министър отбеляза, че ресорното му министерство съдейства за насърчаването на инвестициите в България чрез подпомагането на инвеститорите да отварят заводи в страната.

По отношение на гласувания от парламента мандат за преговори със САЩ за нови изтребители F-16 Караниколов коментира, че има пълно доверие на експертите от работната група, препоръчала този модел. Министърът каза също, че с американската страна ще се преговаря също за поддръжката и резервните части на самолетите.
Коментари: 0