„Карол“ стартира дейност в Румъния

Управляващото дружество ще предлага фондовете на своя партньор Schroders

„Карол“ стартира дейност в Румъния
Управляващото дружество „Карол Капитал Мениджмънт“ стартира предлагането на фондовете на своя партньор Schroders на румънския пазар. Това става възможно след нотификация на Комисията за финансов надзор (КФН) и регулаторните органи в Букурещ и Люксембург.

От „Карол“ уточняват, че първоначално ще фокусират усилията си в запознаване на румънските институционални инвеститори с инвестиционните възможности, които предлагат тези глобални фондове. Те са над 100 на брой, в различни класове активи, региони, теми и сектори.

„Инвестиционните стратегии на Schroders комбинират 200-годишна история на глобален лидер в асет мениджмънта с най-иновативните подходи в портфейлното управление и като такива вярваме, че са много подходящи за професионалните инвеститори и в Румъния“, заяви Даниел Ганев, изпълнителен директор на управляващото дружество.

От старта на партньорството между „Карол“ и Schroders през 2012 г. привлечените средства в България надхвърлят 270 млн. лв. от всички типове клиенти – индивидуални инвеститори и спестители, фирми, фондации, университети, пенсионни фондове и др., съобщават от компанията.

„Навлизането ни на румънския пазар е логична стъпка за нас, след големия интерес към фондовете на британската компания у нас“, добавя Даниел Ганев.

След големите институционални инвеститори, дружеството обмисля да направи фондовете, достъпни и за домакинствата в северната ни съседка, чиито спестявания – подобно на тези у нас - също се държат основно в банкови депозити и имоти.
Коментари: 0