Карта показва цените на чадърите и шезлонгите по плажовете у нас

Тя е достъпна на сайта на Министерството на туризма

Карта показва цените на чадърите и шезлонгите по плажовете у нас

На сайта на Министерството на туризма интерактивна карта дава информация за плажните принадлежности по родното Черноморие. Цените са установени в хода на проверки на място на Министерството на туризма в началото на Летен сезон 2016 г. и към днешна дата е възможно да има несъответствия, съобщават от министерството.

Информацията се актуализира, след всяка инспекция на място, като предстои картата да се допълни с информация и за възможностите за паркиране. Данните скоро ще бъдат достъпни и на английски език.

На картата плажовете са означени в различни категории според вида стопанисване - в зелено са тези, които се отдават под наем, в синьо са тези на концесия, а в червено - за природосъобразен туризъм.

Използвайки бутоните за мащаб на картата може да откриете информация за плажа, който ви интересува. Например за плаж „Силистар” цената на чадър е 5.00 лв., а на шезлонг е 5.00 лв., според данни на министерството. На къмпинг „Юг”, между Китен и Лозенец, цените са 7 лв. за чадър и шезлонг. На Дюни цените са 7 лв. за чадър и 9 лв. за шезлонг. На популярния къмпинг „Златна рибка”, летните принадлежности са по 8 лева. 

Коментари: 0