КАТ спря да издава електронни фишове

Причината е липса на консумативи

КАТ спря да издава електронни фишове
188 ~ 1 мин. четене
Издаването на електронни фишове след заснемане с камерите на КАТ на нарушения по пътищата е преустановено, поради липса на хартия. Това е станало ясно на последното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, което се е провело в МВР преди броени дни, пише „Монитор".

„От 1 октомври 2014 година стартира „ЗМ Система за скорост", като до момента са заснети 6112 броя нарушители, а са издадени електронни фишове на едва около 20% от тях. Към момента е преустановено издаването на други електронни фишове, поради липса на хартия за разпечатване на електронни фишове и снимка на нарушението, пощенски пликове и тонер.

От същата дата до настоящия момент са заснети 2050 снимки на нарушители без задължителна застраховка „Гражданска отговорност" на автомобилистите, което също е свързано с изпращане на придобитата информация до СДВР и ОДМВР на хартиен носител", описана е ситуацията в протокол от заседанието, публикуван на сайта на комисията.

От КАТ потвърдиха за сериозността на проблема, като уточниха, че той засяга цялата страна. Вследствие на създалата се ситуация МВР не можело да изпрати честитки на уловените в нарушение джигити, за да си събере глобите в размер на общо 150 000 лв.


Подкрепи Economic.bg