KiK отвори още един магазин в България

Веригата магазини KiK е основана в Германия през 1994 г. и днес е сред най-големите търговци на дребно

KiK отвори още един магазин в България

Снимка: KiK

Германската верига KiK отвори девети магазин в България - в търговския център в Дупница (Retail Park Dupnitsa). Това е деветият обект на компанията в страната ни.

„Поради големия успех, на който се радва KiK в България, планираме откриванията да продължат през цялата година. Вярваме, че освен за клиентите си, допринасяме и за развитието на по-малките градове. С всеки нов магазин осигуряваме по 10-15 работни места“, коментира Йоанис Варгиамис, един от управителите на KiK за България.

КіК oпepиpa в ĸaтeгopиятa „диcĸayнтъp", пpи ĸoятo се търси максимално оптимизиране на цените посредством специфична логистика. Моделът се основава на гoлeми пo oбeм пpeдвapитeлни пopъчĸи, диpeĸтнa paбoтa c дocтaвчиците бeз ocĸъпявaнe oт пocpeдници, минимизиране на транспортните разходи и др.

Веригата магазини KiK е основана в Германия през 1994 г. и днес е сред най-големите търговци на дребно в икономиката - номер 1 в Европа. Съществуват над 3 500 магазина в 12 европейски държави, в които работят над 24 000 души, от които 19 000 в Германия. KiK продава мъжки, дамски и детски дрехи, както и различни стоки за дома. Представлява семеен бизнес, чиито основни ценности се коренят в честността, справедливостта и уважението към служителите и непрекъснатото интегриране на устойчивост.

Коментари: 0