Ким Чен Ун получи награда за добро управление

Тя е присъдена от Индонезия

Ким Чен Ун получи награда за добро управление
276 ~ 1 мин. четене

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун стана лауреат на награда за добро владеене на изкуството на управлението. Наградата му се присъжда не от Северна Корея, а от Индонезия, съобщи британският вестник Independent.

Отличието идва от базирания на остров Бали център "Сукарно", който носи името на бившия индонезийски президент и основател на страната. 

Новината за наградата бе съобщена от дъщерята на Сукарно – Рачмавати Соекарнопутри. По думите й приза се присъжда на Ким Чен Ун, защото той се придържа към идеалите на покойния създател на Северна Корея Ким Ир-сен и се бори срещу империализма и неоколониализма.

Предходни лауреати на отличието са Махатма Ганди и Аун Сан Су Чжи.

Лидерът на Северна Корея е популярен със своето безкомпромисно управление. По-рано този месец бе съобщено, че Ким Чен Ун е наредил екзекуцията на собственик на ферма за костенурки, тъй като според него мъжът не се грижел добре за животните.

По време на визитата си Ким го разкритикувал, а фермерът дръзнал да репликира на лидера, обяснявайки, че причината са проблеми с тока, водата и оборудването. Севернокорейският лидер определил тези оплаквания като безмислени и малко след това мъжът бил екзекутиран.   
Подкрепи Economic.bg