Ким Чен Ун се появи публично без бастун

Вождът на Северна Корея демонстрира на среща с военачалници, че е в добро здраве и все още на власт

На бял кон

Ким Чен Ун се появи публично без бастун
216 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Севернокорейските медии публикуваха снимки на лидера на страната Ким Чен Ун без бастун по време на среща с военачалници, информира BBC News.

Вождът на Корейската народна демократична република (КНДР) не е бил видян на публично място от над 6 седмици, което предизвика спекулации за болестта му. Спецслужбите на КНДР съобщиха, че на Ким Чен Ун му е била направена операция по махане на кисти на глезенната става.

Екип на лекари от Европа е пристигнал в Пхенян още през септември 2014 г., за да направят тази операция на Ким Чен Ун. В последните години за здравословното му състояние на севернокорейския вожд имаше доста слухове. През октомври той дори пропусна важно политическо мероприятие – празнуването на годишнината от основаването на управляващата Партия на труда на КНДР.

След като не се е появил, редица световни издания цитираха избягалите от Северна Корея сътрудници на спецслужби, според които в Пхенян е имало преврат начело със сестрата на Ким. Властите в Сеул признаха, че според данните им Ким Чен Ун продължава да управлява Северна Корея, възстановявайки се от операцията.

Подкрепи Economic.bg