Ким Чен-ун ще се срещне с Владимир Путин на 25 април

Според руски медии срещата ще бъде във Владивосток

Ким Чен-ун ще се срещне с Владимир Путин на 25 април

Снимка: БТА

400 ~ 1 мин. четене
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун и руският президент Владимир Путин ще се срещнат на 25 април в Далекоизточния федерален университет във Владивосток, съобщиха руски медии. Новината все още не е потвърдена от Кремъл, но е известно, че подготовката на срещата е във финалната си фаза.

Предполага се, че Ким ще пристигне в Русия един ден по-рано с делегация от 230 души. Според Южнокорейската агенция "Йонхап" с визитата си в Русия Ким Чен Ун цели да спечели международна подкрепа за плановете си за икономическо развитие, след като не успя да постигне такава с американския президент Доналд Тръмп през февруари в Ханой.

Междувременно лидерът на КНДР заяви, че е готов да се срещне трети път с Доналд Тръмп и подчерта, че отношенията по между им остават добри.

Реакцията на държавния глава на САЩ не закъсня и в профила му в Twitter той написа: „Съгласен съм с Ким Чен Ун, че личните ни отношения остават много добри, може би „отлични” е още по-точното определение, както и че би било добре да има трета среща на върха, за да можем напълно да разберем какво отстоява всеки от нас”.
Коментари: 0