Китай може да забрани продажбата и на новите три модела iPhone

Qualcomm обвини Apple в нарушение на два патента

Китай може да забрани продажбата и на новите три модела iPhone
Само дни след като Qualcomm постигна победа във войната си с Apple и извоюва забрана за продажба на 7 модела телефони на американската компания в Китай, компанията за чипове иска забрана и за трите актуални модела на 2018 г. 

Qualcomm е поискала от съда в Китай да забрани продажбите и на iPhone XR, iPhone XS и iPhone XS Max в страната, съобщава Financial Times. В интервю за изданието адвокатът на Qualcomm Джианг Хонгъй каза, че компанията твърди, че Apple е нарушила два от патентите й в най-новите си модели за iPhone и ще използва това като основание за иска.

Последната заплаха идва, след като китайски съд в понеделник забрани продажбата на стари модели iPhone в Китай. Заповедта, която е предварителна и подлежи на обжалване, се основава на решението на съда, че Apple е нарушила същите два патента на Qualcomm в по-старите си модели. 

Apple отрече всички искове за нарушения, подадени от Qualcomm, и заяви, че ще се бори с тези искове в съда.

Въпреки нареждането, Apple съобщи в понеделник, че нейните iPhone модели остават в продажба в континентален Китай. Apple също така обжалва решението на съда.

Решението на Qualcomm да добави най-новите iPhone модели към съдебния процес е поредната брънка в международния спор между компаниите по отношение на патентите и лицензионните такси. Двете компании се съдят взаимно, а Apple се отказа от използването на чиповете на Qualcomm в най-новите си iPhone модели.
Коментари: 0