Клиф Ричард продава имение с лозя в Португалия (снимки)

Цената е 6,9 млн. долара

Клиф Ричард продава имение с лозя в Португалия (снимки)

Британският изпълнител сър Клиф Ричард продава лозята си в Португалия. Офертата включва, освен гроздовите насаждения, цяло имение и винарна, а цената е сравнително добра за предлаганото - 6,9 млн. долара.


Имотът се намира в Южна Португалия, край Алгарве, и включва три къщи и винарната. Според имотната компания Fine & Country, 76-годишният музикант, наричан "британският Елвис" е купил лозето, наречено Adega do Cantor (буквално от португалски - Винарната на певеца) заедно със своите бизнес партньори Найджъл и Лесли Бърч през 2003 г.


Adega do Cantor е разположено на площ от 30 акра, а трите жилищни имота са с общо 11 спални. Има и външни басейни, тенис корт с оригинални размери и прекрасна гледка към Атлантическия океан, пише изданието Mansion Global.


Без съмнение, винарната е перлата в короната на този имот. На всичко отгоре - печеливш бизнес. Според офертата на имотната агенция, по-голямата част от лозето се обработва на ръка, с най-устойчивите и леки селскостопански продукти, за да се избегнат заболяванията по лозите и да се постигне най-високото качество на продукцията.

Две от трите къщички са с по 4 спални, а третата е с 3 спални. Всяка има отделен басейн.


Най-голямата от трите къщи, която е и най-отдалечена от лозята, се продава и отделно, на цена от 1,3 млн. долара.


Сър Клиф Ричард е най-продаваният британски изпълнител, с 260 млн. продадени албума по целия свят и богатство от 110 млн. долара.

Коментари: 0