32 км опашка от камиони на „Капитан Андреево“

Някои водачи не могат да преминат границата вече пет дни, а причините за ситуацията остават неясни

32 км опашка от камиони на „Капитан Андреево“

Снимка: Pixabay

3143 ~ 1 мин. четене
Белчо Цанев Автор: Белчо Цанев

32 км опашка от тежкотоварни автомобили се вие с дни от българска страна на ГКПП 32 км опашка от камиони на „Капитан Андреево“ в посока Турция. Това обяви за Economic.bg Георги Петърнейчев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (AEBTRI) и бивш заместник-министър на транспорта.

„Толкова години работя в транспорта, но такова чудо никога досега не бях виждал“, коментира Петърнейчев, който е и бивш републикански шампион по автомобилизъм. „Минавайки в сряда вечерта покрай колоната с колата си, измерих разстоянието и не повярвах на очите си – 32 км, от самата граница почти до гр. Харманли“, подчерта той.

„Имаме водачи, които не могат да минат границата вече пет дни“, обясни още Георги Петърнейчев и посочи, че в опит за решаването на проблема е посетил както нашия генерален консул в Одрин, така и митнически власти. „Оказа се обаче, че никой дори и не знаел за съществуването на тези огромни колони от автомобили, нито могат да посочат някакви логични причини за това“, посочи Петърнейчев. 

По негови впечатления, опашката се движи много бавно. „На връщане от Одрин се беше удължила с 3-4 км спрямо времето, когато отивахме към Турция“, обясни още Георги Петърнейчев.

Ние правим, каквото можем, за да подобрим положението на водачите, но бихме искали да призовем и органите на „Червения кръст" също за да помогнат на хората с вода, храна и с каквото могат, коментира председателят на УС на AEBTRI Георги Петърнейчев. 

Коментари: 0