Кметът на Лондон призова за нов референдум за Brexit

Тереза Мей отхвърля идеята за ново допитване

Кметът на Лондон призова за нов референдум за Brexit
2804 ~ 1 мин. четене
Кметът на Лондон Садик Хан призова вчера за насрочването на нов референдум за членството на Великобритания в ЕС, като заяви, че подкрепя движението "Вотът на народа" (People's Vote), предаде Ройтерс. 

Садик Хан обвинява правителството на консерваторите за начина, по който води преговорите по Brexit и твърди, че заплахите за жизнения стандарт, икономиката и заетостта са прекалено големи, за да не бъде дадена думата на избирателите.

Призивът на видния лейбърист Хан, изложен в негова статия във вестник "Обзървър", поставя под натиск лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин, също да подкрепи идеята за референдума. След седмица лейбъристите имат годишна партийна конференция. 

Обединеното кралство трябва да напусне съюза на 29 март догодина, но планът на премиера Тереза Мей за Brexit още не е одобрен, а депутати и лидери от синдикатите и бизнеса все повече настояват окончателното решение за споразумението с Брюксел да вземат британците. Мей обаче отхвърля идеята за ново допитване и очаква сделката да бъде одобрена от Камарата на общините. 
Подкрепи Economic.bg