Kodak излиза от кризата с дебютен смартфон

IM5 ще оперира с Android и ще струва по-малко от 500 лева

Kodak излиза от кризата с дебютен смартфон

Kodak бяха изправени пред сериозни финансови проблеми през последните тримесечия, но въпреки това легендарния бранд продължава да ни изненадва със своите интересни продукти. Сега компанията представи първия си смартфон, който се казва Kodak IM5 и така потвърди слуховете, които многократно се появиха в интернет, за желанието й да навлезе в тази пазарна ниша.

 Не е изненадващо, че основния акцент на устройството са неговите фотографски възможности и то е оборудвано със специален софтуер на Kodak за редактиране и управление на заснетите кадри, съобщава PC mag.

Смартфонът разполага с основна 13-мегапикселова камера с автофокус и LED светкавица, както и с още един 5МР сензор за видеоразговори и селфита в предната част. Kodak IM5 ще позволи на потребителите само с един бутон да отпечатват и редактират снимките и осигурява достъп до собствен магазин за приложения, в допълнение към Google Play. Първият подобен модел на компанията има 5-инчов дисплей с HD резолюция и се захранва от осемядрен процесор на MediaTek с работна честота от 1.7GHz.

Kodak IM5 оперира с Android 4.4.4 OS, но е предвиден ъпдейт към Lollipop OS и има 1GB RAM, 8GB вградена памет, microSD слот и може да работи едновременно с две SIM карти.

Устройството се очаква да се появи на европейския пазар до края на тримесечието, като препоръчителната му цена ще бъде €229. Предстои да видим дали този необичаен за Kodak продукт може да последва успеха на популярните им фотоапарати.

Коментари: 0