Банско откри ски сезона, а в Пампорово се отказаха

Няколко дни ще има намаления на ски картите заради липсата на пресен сняг

Банско откри ски сезона, а в Пампорово се отказаха

Снимка: Banskoski

Въпреки необичайно топлото време зимните курорти и техните гости вече са в трескаво очакване на пресния сняг и студеното време.

Днес ски сеознът открива Банско, там градусите са около 10 и има 5 см снежна покривка. Отворени са само четири писти „Коларски”, „Плато 1”, „Юлен” и „Плато 2”. Заради липсата на подходящи условия ски картите в курорта са на по-ниски цени до 19 декември. Така за възрастен цената на ски карта за ден е 30 лв., 27 лв. за студенти/ученици и за деца 22 лв. Сезонна карта в Банско е 1500 лв. и 1400 за младежи. 

Пампорово се отказа от официално откриване на сезона днес и отваря частично ски-зоната си. Заради топлото време фирмата собственик на съоръженията в курорта успя да подготви само част от ски пистите за каране. Така днес любителите на белите спортове имат достъп само до 2 писти

По традиция за старта на сезона днес лифтовете се ползват безплатно. След това до 21 декември лифткартите ще са с преференциални цени. Картата е обща за ски зоните в Пампорово и Мечи чал. В курорта чакат сняг, който ще даде възможност да се обработят всички писти. Очакванията са те да заработят активно от следващата събота.

Боровец ще открие сезон Зима 2017/18 на 23 декември. „Надяваме се да има много сняг, за да предложим на гостите на първия планински курорт в България не само много игри и забавления, но и много приключения по пистите”, пишат организаторите.

Цените на еднодневните карти за лифт не се променят. За един ден на пистата скиорите ще плащат 55 лв. за възрастен, 30 лв. за дете до 13 години и 40 лв. за младежи между 14 и 22 години и за пенсионери. Лифт картата за седмица е с цената си от миналата година – 325 лв. за възрастен, 180 лв. за деца до 13 години и 234 лв. за младежи между 14-22 години и пенсионери.

Тази година „Бороспорт“ пуска за първи път сезонна делнична лифт карта, която включва дневно и нощно каране от понеделник до петък на цена 500 лв. за възрастни и 300 лв. за деца.

Времето в ски курорта обаче остава доста топло и снежното покритие за жалост е 0 см, според сайта на Боровец. 

Коментари: 0