Когато селата станат излишни за политиците

За трудностите да се осигури обществен транспорт до откъснатите населени места разказва кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров

Когато селата станат излишни за политиците

Снимка: Красимир Свраков

3647 ~ 11 мин. четене

В мразовит делничен януарски ден автогарата на Полски Тръмбеш изглежда като едно от най-пустите места в града – за разлика от изненадващо оживения център, само на 200 – 300 метра разстояние. Но и там прави впечатление напливът около двете аптеки, пред които опашките, макар и къси, не секват часове наред. За едно друго, по-добро за пътуване време, напомня само старото табло на автогарата, заело цялата стена зад входната врата. Върху него са залепени 2-3 листа с днешните възможности – до Свищов, Велико Търново. И до десетина буквално откъснати доскоро от всякакъв транспорт села, до които от октомври миналата година по график пътува общински автобус. Само че осигуряването му е отнело на общината на практика година в сблъсък с безбройни регулативни изисквания.


Ако публикацията ви е била интересна и полезна, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg