Кои са любимите новогодишни дестинации на българите тази година

Основен мотив за избор на място са изгодните оферти

Кои са любимите новогодишни дестинации на българите тази година

Голяма част от българите и тази година планират да прекарат коледно-новогодишните празници в чужбина. Това показва проучване на туристическия сайт Saveti.bg, проведено сред туристически агенции, както и сред потребителите на сайта.

Основните направления, към които се насочват сънародниците си през декември са балканските държави и най-вече в южната ни съседка Гърция. Турция традиционно също привлича сънародниците ни, които искат да посрещнат Нова година зад граница и тази година не прави изключение в това отношение, като страната се нарежда на второ място.

Изненадващо сред предпочитаните дестинации за празниците в края на 2018 г. са включени също Грузия и Хърватска. Сред любимите екзотични места за празничен туризъм на българите тази година отново се нарежда Дубай. Повишен интерес туроператорите отчитат и към „топли“ страни като Португалия, Малта и Кипър. Сред мотивите за избора на определена дестинация желаещите да пътуват в чужбина по новогодишните празници посочват на първо място изгодните оферти. На второ място те се спират на държави, в които не са били до сега.

Тазгодишното проучване на сайта кореспондира с данните от предишни години, но с някои осезаеми различия. По традиция най-посещавани на Нова година от българите през отминалата година са били Сърбия (най-вече Белград), Гърция, Турция (с акцент върху Истанбул), както и Румъния и Македония.

Тази седмица в анкетата на Economic.bg ви питаме къде ще прекарате новогодишните празници.

Коментари: 0