Кои са най-популярните дестинации за изнесен офис

Вижте и кои фактори привличат най-много дигиталните номади

Кои са най-популярните дестинации за изнесен офис

Снимка: Pixabay

Туристическият портал Gap Year Escape подреди най-популярните места за хората, които избират да работят от отдалечени краища на света вместо от традиционния офис.

Хората, които работят отдалече и следователно могат да си позволят да живеят навсякъде, избират дестинация въз основа на различни фактори, като например скоростта на Wi-Fi, разходите за живот, местния начин на живот и времето.

Най-популярната дестинация за „домашен офис” е Бали, който привлича с ярко слънце, възможности за сърф, йога, както и ниска цена на живот. Също така в топ 10 са още Лондон, тайландският град Чианг Май, Лисабон, Барселона, Ню Йорк, Банкок, Лос Анджелис, Париж и Берлин. Най-популярният континент сред тези, които обичат да съчетават работата и пътуването, е Европа, където работят почти половината от всички отдалечени служители.

Както отбелязват представителите на GapYearEscape, броят на хората, които работят извън офиса и живеят едновременно по различни части на света, расте. Това се насърчава от развитието на качеството на интернет комуникациите и технологиите.

Списъкът се основава на повече от десет хиляди изображения в популярната мрежа на Instagram, обозначена с хаштаг #digitalnomad.

Коментари: 0