Кои са най-високоплатените музиканти на 2017 г.

В Топ 25 има едва 5 жени

Кои са най-високоплатените музиканти на 2017 г.

Снимка: Twitter

Списание Форбс обяви класацията си за най-високоплатените музиканти на 2017 г. За съставянето на списъка са ползвани данни за доходите преди данъци за периода от 1 юни 2016 до 1 юни 2017 г., като не са взети предвид тарифите за агенти, мениджъри и адвокати на изпълнителите.

Ползваните данни са та Nielsen SoundScan, Pollstar, RIAA и интервюта с хора от музикалната индустрия, уточнява изданието.

Топ 25 на подреждането има едва 5 жени.

Вижте кои звезди оформят Топ 10.

10. Металика – 66,5 млн. долара

Приходите на метъл бандата са предимно от турнето WorldWired, което ще продължи и през пролетта на 2018 г.

9. Адел – 69 млн. долара

Въпреки че отказва редица рекламни сделки през годините, британската изпълнителка продължава да трупа отлични приходи от турнета.

8. Брус Спрингстийн – 75 млн. долара

Приходите му са от турнета и албуми, но предстои той да слезе за малко от стадионите, за да участва в концерти на Бродуей.

7. Джъстин Бийбър – 83,5 млн. долара

През изследвания период канадският тийн идол е имал 105 шоута на живо. Освен от тях, печели доста и от стрийминг. Той е и най-младият участник в класацията.

6. Guns`N`Roses – 84 млн. долара

Легендарните рокаджии правят турне на 5 континента, от което успяват да докарат големи приходи, почти без никакви договори за реклама.

5. Coldplay – 88 млн. долара

Британската поп-рок банда се радва на високи приходи то турнето си Head Full of Dreams, печелейки по 5 милиона от всеки град, където е имала концерти. Цялото турне е спечелило приходи от половин милиард долара, третото най-печелившо на всички времена.

4. The Weeknd – 92 млн. долара

С 5,5 милиона стриймвания в последните 2 години и по 1 милион долара от всяка спирка от турнето му, рапърът се справя отлично с финансовата част.

3. Дрейк – 94 млн. долара

Рапърът е най-стриймваният музикант в света за последните години. По-голямата част от приходите му са от турнето Boy Meets World Tour.

2. Бионсе – 105 млн. долара

Турнето й Formation World Tour е събрало четвърт милиард долара. Съпругът й Джей Зи е на 19-о място с приходи от 42 млн. долара, предимно от турнето 4:44.

1. Диди - 130 млн. долара

Рапърът Диди, чието истинско име е Шон Комс, е първи в подреждането. Приходите му идват предимно от турнето Bad Boy Family Reunion Tour, от сделката му за водка Ciroc и продажбата на една трета от линията му за облекла Sean John clothing, оценявана на 70 млн. долара.

Коментари: 0