Кой е най-скъпият град в света за чужденци?

Вижте и кой е най-евтиният град за чужденци в света

Кой е най-скъпият град в света за чужденци?
Най-скъпият град в света за чужденци за четвърта поредна година е Сингапур, показва доклад на аналитичното подразделение на британското издание The Economist. 

Сингапур е най-скъпото място в света за придобиване на автомобил, както и второто по цени на облеклото, показват данните. Азиатският град-държава в някои категории обаче е сравнително евтино място спрямо други мегаполиси в региона, като например цени на домашни потреби, стоки за лична хигиена, цени за обслужващия персонал и други. Изследването на EIU показва още, че цените на храните в Сингапур и Шанхай са еднакви. 

Вторият най-скъп град в света е Хонконг, следван от Цюрих и японските градове Токио и Осака, съобщава ТААС. В ТОП 10 най-много представители имат азиатските градове. На шесто място се нарежда Сеул, следва от Женева и Париж. В списъка попада още Ню Йорк, който тази година заема 9-о място в класацията, заедно с Копенхаген.

Най-евтиният град за чужденци в света е Алмати в Казахстан. София се нарежда на 112-о място в списъка и също попада сред най-евтините градове в света. 

Докладът е изготвен на база цените на 160 стоки и услуги, сред които храни, облекло, домашни потреби, козметика, жилищни наеми, транспортни разходи, цени на училища и детски градини. 
Коментари: 0