„Кока-Кола ХБК“ ще внася премиум напитките Glendalough в България

Дестилерията Glendalough и Кока-Кола ХБК разширяват партньорството си в България

„Кока-Кола ХБК“ ще внася премиум напитките Glendalough в България

Снимка: Glendalough

1104 ~ 2 мин. четене
Автор: Economic.bg

Дестилерията Glendalough и компанията ѝ майка Mark Anthony Brands International разширяват партньорството си с "Кока-Кола ХБК" и в България. След Ирландия, Северна Ирландия и Австрия, компанията ще дистрибутира висококачествените ирландски продукти на Glendalough и у нас.

В България ирландските уиски и джин напитки на марката ще допринесат за разнообразието в портфолиото на Кока-Кола ХБК и 24/7 стратегията на компанията да доставя на потребителите предложения за всеки повод за консумация.

„Щастливи сме да приветстваме ирландската дестилерия Glendalough в портфолиото от висококачествени алкохолни напитки на Кока-Кола ХБК България. Комбинацията от знанията и експертизата на компанията по отношение на пазарното изпълнение гарантира неповторимо преживяване за нашите клиенти и потребители“, коментира Николай Тодоров – директор „Алкохолни напитки и кафе“ в Кока-Кола ХБК България.

Открита през 2011 г., дестилерията Glendalough произвежда луксозни крафт алкохолни напитки в живописната обстановка на планините Wicklow в Ирландия. Стартирайки с традиционната ирландска напитка Poitín, бизнесът на Glendalough бързо се разраства с по-широк избор от премиум и суперпремиум ирландски алкохолни напитки. Десет години по-късно дестилерията се е превърнала в иновационен лидер в сегмента си с производството на уникални по рода си напитки като ирландско сингъл малц уиски, отлежало в бъчви от редкия японски дъб Мизунара, ирландско Pot Still уиски, дестилирано в традиционни медни казани и отлежало в бъчви от местен ирландски дъб от планините Уиклоу, както и портфолио от нестандартни джинове с инфузия от свежи, диви подправки, ръчно брани всеки ден в района около дестилерията.

Ронън О’Нийл – международен маркетинг мениджър „Алкохолни напитки“ в Mark Anthony Brands коментира: „Радваме се да разширим партньорството си с Кока-Кола ХБК и в България. Кока-Кола Хеленик е важен стратегически партньор за нас и с нетърпение очакваме да работим с екипа на компанията в България, като заедно да търсим нови възможности за растеж на премиум ирландското уиски и супер премиум джина“.

Портфолиото на Glendalough е печелило редица независими и престижни награди в целия свят, сред които златно отличие от San Francisco World Spirits Competition, както признанията „Най-устойчива дестилерия на годината“ от Whiskey Magazine и „Ирландска джин дестилерия на годината“ от New York International Spirits Competition.

Подкрепи Economic.bg