Колко е богатството на принц Хари

Принцът получава издръжка от Херцогство Корнуол, както и приходи от инвестиции

Колко е богатството на принц Хари

Снимка: Twitter @KensingtonRoyal

10195 ~ 3 мин. четене
Сватбата на британския принц Хари е най-голямото светско събитие на 2018 г. Той със сигурност е най-отдаденият на развлеченията член на кралското семейство през годините. Но 36-годишната американска актриса Меган Маркъл успя да го укроти.

Ден преди голямата сватба,  сайтът Celebrity Net Worth пресметна неговото богатство.

Историята на Хари

Принц Хенри Албърт Чарлз Дейвид е вторият син на принц Чарлз и Диана. Той е роден на 15 септември 1984 г. Когато е едва 12-годишен, майка му загива в автомобилна катастрофа, опитвайки се да се скрие от папараците. Оттогава Хари ненавижда папараците, но често му се случва да има неприятни изживявания с тях.

Още в гимназията, той започва да придобива репутация на фен на партитата. Уловен е от камерите да пуши трева и да пие, когато е на 16 години. Баща му го изпраща в рехабилитационния център Featherstone Lodge в Южен Лондон за един ден през януари 2002 г., за да го стресне. 

Поведението на Хари не се отличава от това на всеки тийнейджър, с тази разлика, че той не е обикновен тийнейджър. А принц, който понастоящем е шести в линията за унаследяване на трона.

Хари прекарва 10 години в Кралските военновъздушни сили. Като част от военния си дълг, той бе изпратен в Афганистан. Оттегли се от активна военна служба през 2015 г.

Той винаги е имал независим дух и затова винаги е бил един от любимите британски, а и световни, любимци сред кралските особи. Но има и моменти, когато той изглеждаше извън контрол. През 2005 г. се появиха снимки на Хари в нацистки костюм на рождения ден на приятел. След случая той се извини писмено за ужасната си липса на преценка. Доста време отне скандалът да отмре.

През август 2012 г. Хари научи от първа ръка, че каквото се случва във Вегас, не остава във Вегас. TMZ публикува снимки на Хари в Града на греха, гол, с голи жени около него, по време на игра на стриптийз билярд.

Но, в края на краищата, Хари израсна дивите си дни. Като син на Даяна, той е ангажиран с много филантропия. Принцът поема ангажиментите на майка си и отделя внимание на много благотворителни каузи. Сред които спортни събития за ветерани, подпомагане семействата на загинали военнослужещи, и много други.

Колко е богат принц Хари?

По време на военната си кариера Хари е печелил около 50 000 долара годишно. Когато става на 25 години, той започва да получава годишни дивиденти от инвестиции от наследството на Даяна, които възлизат на около 450 000 долара годишно. На 30-годишна възраст наследява половината от състоянието на майка си, оценено на 17 млн. долара. Той и брат му Уилям също наследяват бижутата и скъпоценностите на майка си.

Като член на кралското семейство Хари не трябва да плаща от джоба си за начина си на живот. Херцогство Корнуол - едно от двете херцогства на кралското семейство, чиято титла носи бащата на Хари - принц Чарлз, плаща за пътуванията, облеклото, персонала и дневните му разходи. Хари получава половината от периодично отпусканите за издръжка 4.7 млн. долара, а брат му принц Уилям и съпругата му Кейт получават другата половина.

По общи сметки, принц Хари има богатство от 40 милиона долара. Това е значително повече от състоянието на неговата бъдеща съпруга Меган Маркъл, за чието богатство вече ви разказахме.
Коментари: 0