Колко пари сте готови да дадете за обяд с Уорън Бъфет?

Наддаването за тазгодишната среща продължава и в момента с рекордни залози

Колко пари сте готови да дадете за обяд с Уорън Бъфет?
От 2000 г. насам всяка година милиардерът Уорън Бъфет организира интересна благотворителна кампания. Той обядва с човек, който е спечелил търг с наддаване за въпросния обяд, а парите отиват за социални каузи.

В момента тече наддаването за 19-атата поредна инициатива и някой е готов да даде 3 200 100 долара, показва наддаването в eBay. Търгът приключва утре.

Инициативата набира пари за Glide, организация от Сан Франциско, Калифорния, бореща се с бедността. Glide е църква с обширна благотворителна програма, предлагаща храна, достъп до здравеопазване и подслон, грижи за децата и семейни услуги.

През годините благотворителните обеди на Бъфет са събрали общо почти $26 млн., според информацията, предоставена от eBay. Ако включим допълнителните подаръци, дарени след приключването на търговете, събитието е набрало 26.6 млн. долара.

Победителят може да доведе до седем свои приятели за обяда в стек ресторанта Smith & Wollensky в Ню Йорк.

Най-високата сума, която е плащана досега от кандидат за обяд с Оракула от Омаха, е $ 3 456 789. Анонимни кандидати са платили тази сума както през 2012 г., така и през 2016 г. Оферирането за обяд започва от $25 000.
Коментари: 0