Комисията по транспорт на ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета „Мобилност“

Предложението беше на българския евродепутат Андрей Новаков

Комисията по транспорт на ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета „Мобилност“
Комисията по транспорта към Европейския парламент отхвърли предложението важният за българските превозвачи пакет "Мобилност" да бъде върнат за преразглеждане в Европейската комисия.

19 евродепутати гласуваха „за“ и 30 „против“. През следващата седмица евродепутатите трябва да гласуват дали започнат преговорите по пакета "Мобилност". Ако вотът бъде положителен, следва т.нар. "триалог" със Съвета и Комисията. Тези преговори обаче ще започнат след встъпването в длъжност на новия комисар по транспорта.

„Имаме нужда от мандат, с който да можем да преговаряме с нашите опоненти от другата страна, за това част от нашите изисквания да останат, от част да се откажем, така че поне по-големите неща като връщането на камиона, връщането на водача да успеем да го запазим и да пуснем нещо по-малко“, коментира евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков пред БНТ.

„Видяхме обединение на всякакви хора, които никога не са гласували досега в тази комисия, срещу това разумно предложение. Ние настоявахме да се върне в Европейската комисия, не в комисията по транспорт. Отхвърли се, това е поредната стъпка, която ние правим в изпълняването на общата си българската стратегия и защита на националния интерес“, заяви Ангел Джамбазки.
Коментари: 0